Βρες το σωστό foundation για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Βρες το σωστό foundation για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Ένα από τα συνηθέστερα λάθη των γυναικών στο μακιγιάζ είναι η επιλογή της βάσης που επιλέγουν. Η επιλογή του foundation πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες της επιδερμίδας και οι λόγοι δεν είναι μόνο για την υγεία της επιδερμίδας. Ένα λάθος foundation δεν γίνεται ένα με το δέρμα, με αποτέλεσμα να δείχνει σαν μάσκα. Ένα λεπτόρευστο και αρκετά ενυδατικό foundation σε μια πολύ λιπαρή επιδερμίδα, θα δημιουργήσει ανεπιθύμητη γυαλάδα και όψη αφόρητα λιπαρή. Ομοίως ένα mat foundation σε μια ξηρή επιδερμίδα, μέσα στη μέρα θα σπάσει με αποτέλεσμα να δείχνει πάνω στο πρόσωπο σαν σπασμένη μάσκα… Ας δούμε ποια είναι τα κατάλληλα foundations ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας.

-Λιπαρή επιδερμίδα

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα θα πρέπει να αποφύγετε τα λεπτόρευστα και πολύ ενυδατικά προϊόντα. Ένα foundation σε compact μορφή είναι το προϊόν που θα σας καλύψει με μεγαλύτερη επάρκεια και για μεγαλύτερη διάρκεια. Είναι make up μαζί με πούδρα, που θα σας αφήσει στο τέλος ένα mat τελείωμα ενώ θα έχει καλύψει πολύ σωστά τις ατέλειές σας.

-Ξηρή επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, θα πρέπει πριν φορέσετε το foundation να την ενυδατώσετε καλά. Συνεπώς, πρώτα θα φορέσετε την ενυδατική σας και αφού περάσουν 10 λεπτά ώστε να έχει απορροφηθεί καλά, θα απλώσετε το foundation. Καλό είναι να επιλέξετε κάποιο σε υγρή και λεπτόρευστη υφή. Πολύ ενυδατικό και με κάποια λάμψη, αφού η επιδερμίδα σας έχει την τάση να θαμπώνει και να σπάει.

-Μεικτή επιδερμίδα

Μην νομίζετε πως είναι πιο απλό να επιλέξετε το σωστό foundation αν έχετε μικτή επιδερμίδα. Αντιθέτως. Μπορεί σε σημεία να χρειάζεστε κάτι πιο ενυδατικό και σε άλλα σημεία κάτι πιο σκληρό και mat. Επιλέξτε μέτρια κάλυψη και αν έχετε τοπικές ατέλειες όπως σπυράκια ή ουλές, καλύψτε με ένα concealer.

-Επιδερμίδα με τάση ακμής

Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας παρουσιάζει τάση ακμής, οπωσδήποτε θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν εξειδικευμένο για αυτήν την περίπτωση. Μην θέσετε ως στόχο να υπερκαλύπτει τα σπυράκια, γιατί αυτό θα συνεπάγεται ότι δεν αφήνει καθόλου τους πόρους σας να αναπνεύσουν. Η τάση να καλύψετε πολύ καλά με make up την ακμή και από πάνω να περάσετε άφθονες στρώσεις πούδρας, είναι ό,τι πιο λανθασμένο μπορείτε να κάνετε. Επιδεινώνετε τις φλεγμονές και δεν θα απαλλαγείτε ποτέ. Είναι προτιμότερο λοιπόν να επιλέξετε με τη βοήθεια ειδικού, ένα foundation εξειδικευμένο για προβλήματα ακμής και να το φοράτε μόνο όταν πρέπει να βγείτε έξω. Η ακμή θέλει καθαριότητα και πόρους ανοικτούς που αναπνέουν, για να φύγει…

Share This