υγιεινή διατροφή με σωστά πλυμένα λαχανικά

υγιεινή διατροφή με σωστά πλυμένα λαχανικά

υγιεινή_διατροφή_με_σωστά_πλυμένα_λαχανικά (2)

Προσέχετε τη σιλουέτα σας ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή αλλά προσέχετε εξίσου και τον τρόπο που πλένετε τα λαχανικά σας πριν τα μαγειρέψετε ;

Κάθε υγιεινή διατροφή περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φρούτα αλλά όλοι γνωρίζουμε πως ο καθαρισμός τους πριν την κατανάλωση τους πρέπει να γίνεται με προσοχή. Σήμερα όμως η χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων στα φρούτα και στα λαχανικά, οι συχνά απαράδεκτες συνθήκες εκτροφής των ζώων, τα μολυσμένα νερά που επηρεάζουν άμεσα τα ψάρια είναι μερικοί από τους λόγους που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Tο καλό πλύσιμο όλων των λαχανικών, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, επιβάλλεται και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λαχανικά που θα καταναλωθούν νωπά ή φρούτα των οποίων η φλούδα δεν θα αφαιρεθεί. Aν και υπάρχουν ορισμένα γεωργικά φάρμακα που απορροφώνται αυτούσια από το φυτό και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, τα περισσότερα σύγχρονα φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό τους και επομένως είναι εύκολο να απομακρυνθούν.

Ένα πολύ καλό πλύσιμο με άφθονο τρεχούμενο νερό απομακρύνει τη μηχανική μόλυνση, εξουδετερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό μικροβίων και βακτηρίων από τα λαχανικά ώστε να είναι κατάλληλα για την υγιεινή διατροφή σας.

Share This