Συμβουλές για μαμάδες οσα πρέπει να πείτε στην έφηβη κόρη σας

Συμβουλές για μαμάδες οσα πρέπει να πείτε στην έφηβη κόρη σας

έφηβη κόρη: 6 συζητήσεις που πρέπει να κάνετε

έφηβη κόρη

Η έφηβη κόρη μας είναι το καταπληκτικότερο πλάσμα στον κόσμο και εμείς νιώθουμε την ανάγκη να την προστατεύσουμε και να την προετοιμάσουμε για τον δύσκολο αγώνα εκεί έξω, μακριά από την ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν αργεί η στιγμή που η έφηβη κόρη μας θα θελήσει να σταθεί στα πόδια της, να πετάξει με τα δικά της φτερά…

Μπορεί οι έφηβες να δείχνουν πως δυσανασχετούν όταν τις συμβουλεύει η μητέρα τους. ‘Όμως να είστε σίγουρες πως, αφού τις επεξεργαστούν στο μυαλό τους, θα κατανοήσουν τις συμβουλές σας και σε μεγάλο βαθμό θα τις εφαρμόσουν κιόλας!

Τι μπορούμε να πούμε στην έφηβη κόρη μας για τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνει? Και πώς?

  1. «Ποτέ μην περιφρονείς τον εαυτό σου.»

«Είσαι ένα υπέροχο πλάσμα και είσαι ικανή να καταφέρεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Πίστεψε στον εαυτό σου. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μην απογοητεύεσαι. Κάποια κορίτσια παθαίνουν κατάθλιψη, κατηγορούν τον εαυτό τους, χάνουν την αυτοπεποίθησή τους – και αυτά οδηγούν σε πολλά προβλήματα.»

  1. «Ποτέ μην παθαίνεις εμμονή με την εμφάνισή σου.»

«Εμείς (οι γονείς σου) πιστεύουμε πως είσαι μια χαρά, παρ’ όλο που μερικές από τις στιλιστικές σου επιλογές μας ανησυχούν! Θέλουμε να είσαι ευτυχισμένη με το σώμα σου. Τρώγε ισορροπημένα, κάνε γυμναστική και πρόσεχε την υγεία σου. Τα κορίτσια που με μανία προσπαθούν να χάσουν κιλά ή να αποκτήσουν το τέλειο σώμα, συνήθως καταλήγουν δυστυχισμένα, με προβλήματα υγείας και ψυχολογικά και έχουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν αποτέλεσμα.»

  1. «Ποτέ μην ξοδεύεις πέρα από τις δυνατότητές σου».

«Προσπάθησε τα έξοδά σου να είναι λιγότερα από τα έσοδά σου – το χαρτζιλίκι ή αργότερα τον μισθό σου. Αν μπορείς, βάζε και κάτι στην άκρη. Υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα το να πάρεις ένα δάνειο για να αγοράσεις σπίτι, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να καταστρώσεις τον προϋπολογισμό σου. Το να μην ξοδεύεις περισσότερα από όσα κερδίζεις θα σε γλυτώσει στο μέλλον από πολλούς μπελάδες.»
  1. «Ποτέ μην υποτιμάς την προσωπική σου ασφάλεια».

«Μην εκθέτεις τον εαυτό σου σε σοβαρούς κινδύνους. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον άνθρωπο αν δεν τον γνωρίσεις πρώτα καλά και πως κάποιες φορές θα πρέπει να αποφεύγεις πράγματα που ίσως φαίνονται διασκεδαστικά. Ποτέ μην μεθάς και μην παίρνεις ναρκωτικά. Υπάρχουν και κακόβουλοι άνθρωποι και είναι καλύτερα να μην διακινδυνεύουμε στα άκρα.»

  1. «Ποτέ μην κάνεις σχέση με παντρεμένο».

«Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι ελεύθεροι άντρες εκεί έξω. Μην μπλέξεις με παντρεμένο γιατί, άσχετα από το πόσο ελκυστικός είναι ή τι θα σου τάξει, αργά ή γρήγορα η κατάληξη θα είναι να πληγωθείς.»

  1. «Ποτέ μην ξεχνάς πως οι γονείς σου σε λατρεύουν».

«Ότι κι αν σου συμβεί στη ζωή σου, είμαστε πάντα η οικογένειά σου. Μπορείς πάντα να συζητάς μαζί μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κι εμείς πάντα θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Θα είμαστε πάντα εδώ για σένα.»

Δείτε επίσης: Η βιταμίνη c στην υγιεινή διατροφή

Share This