Χρήσιμες πληροφορίες για τις ενοχλητικές ragades

Χρήσιμες πληροφορίες για τις ενοχλητικές ragades

Χρήσιμες_πληροφορίες_για_τις_ενοχλητικές_ragades

 

Αν έχετε ή αν φοβάστε ότι θα αποκτήσετε ragades στο σώμα σας, ήρθε η ώρα να μάθετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για να τις αποφύγετε!

Για τις ragades, από αρχαιοτάτων χρόνων χρησιμοποιήθηκαν διάφορα μέσα πρόληψης από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους να χρησιμοποιούν ελαιόλαδο και τους Αιθίοπες λιβάνι προκειμένου να αποτρέψουν την εμφάνιση ραγάδων. Σύγχρονες μελέτες δίνουν αντικρουόμενα αποτελέσματα όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των αλοιφών που χρησιμοποιούνται τοπικά για πρόληψη. Ορισμένες προληπτικές θεραπείες ραγάδων περιλαμβάνουν την τοπική χρήση κρέμας τρετινοΐνης 0,1% αναμεμειγμένη με διάφορες λοσιόν και ενυδατικές κρέμες. Όμως καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους δε φαίνεται να προλαμβάνει το σχηματισμό των ραγάδων. Πρόληψη για τις ragades μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συχνή χρήση τοπικών λιπαντικών ουσιών και βαζελινούχων παρασκευασμάτων.

Η διατροφή προλαμβάνει τις ραγάδες, ενισχύοντας την επουλωτική ικανότητα του δέρματος. Βιταμίνες που επιτελούν το σκοπό αυτό είναι κυρίως η βιταμίνη C και Ε. Επομένως, διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ραγάδες. Επίσης, η μη πρόσληψη υπερβολικού σωματικού βάρους, καθώς πολλές φορές παρόλη την σχολαστική τήρηση των προληπτικών μέτρων οι ραγάδες κάνουν την εμφάνισή τους.

Share This