πως βαζουμε concealer; Tα top μυστικά και η μέθοδο που πρέπει να γνωρίζεις για να το χρησιμοποιείτε σωστά

πως βαζουμε concealer; Tα top μυστικά και η μέθοδο που πρέπει να γνωρίζεις για να το χρησιμοποιείτε σωστά

πως βαζουμε concealer; Δείτε όλα τα top μυστικά!

πως βαζουμε concealer

 

Το concealer είναι ένα μαγικό προϊόν. ‘Έχουμε ξενυχτήσει και τα σημάδια της κούρασης είναι εμφανή στο πρόσωπό μας? Είναι Παρασκευή πρωί και είμαστε εξουθενωμένες από ολόκληρη την εργάσιμη εβδομάδα? Εμφανίστηκε ξαφνικά ένα απειροελάχιστο σπυράκι? Ή απλά θέλουμε να δώσουμε μία τέλεια υφή στην επιδερμίδα μας για μια πιο περιποιημένη εμφάνιση? Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό concealer! πως βαζουμε concealer;

 

Πώς να διαλέξουμε το σωστό concealer

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο concealer για το δικό μας πρόσωπο. Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα στην αγορά για να διαλέξουμε. Για μια σωστή επιλογή θα πρέπει:

  • Να δοκιμάσουμε το concealer σε καθαρό, αμακιγιάριστο δέρμα.
  • Πάντα να το δοκιμάζουμε στο πρόσωπο γιατί τα χέρια μας μπορεί να έχουν διαφορετικό τόνο.
  • Για τις δυσχρωμίες (κοκκινίλες, σκούρες κηλίδες κλπ) προτιμούμε ένα concealer με πράσινη ή κίτρινη απόχρωση.
  • Για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια επιλέγουμε concealer 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από τη φυσική μας απόχρωση.

 

πως βαζουμε concealer

Προετοιμάζουμε το δέρμα μας. Με ένα απαλό προϊόν καθαρισμού αφαιρούμε βρωμιά και τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ. Με μία μπατονέτα καθαρίζουμε προσεκτικά τα υπολείμματα μάσκαρα κάτω από τα μάτια. Τέλος, απλώνουμε μία καλή ενυδατική κρέμα.

Εφαρμόζουμε το concealer πρώτα στην περιοχή κάτω από τα μάτια, ταμποναριστά, με ένα πινέλο ή με τα δάχτυλά μας. Ξεκινούμε από την εσωτερική γωνία κοντά στη μύτη και συνεχίζουμε μέχρι την εξωτερική γωνία, πέρα από το σημείο που τελειώνουν οι βλεφαρίδες. Σβήνουμε με μικρές κινήσεις σε όλο το μήκος της εφαρμογής. Αυτό είναι απαραίτητο για να μην φαίνεται η διαφορά απόχρωσης από το υπόλοιπο δέρμα μας.

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν μικρές ρυτίδες. Γι’ αυτό πάντα απλώνουμε οποιοδήποτε προϊόν απαλά, με μικρά χτυπηματάκια και ποτέ με τρίψιμο ή τραβήγματα.

Με τον ίδιο τρόπο, βάζουμε concealer σε όλη την εσωτερική γωνία του ματιού, σβήνοντας προς τη μύτη. Μερικές φορές ξεχνάμε αυτήν την περιοχή και το αποτέλεσμα είναι τα μάτια μας να εξακολουθούν να φαίνονται κουρασμένα.

 
 

Καλύπτουμε με το concealer όλα τα σημάδια ή δυσχρωμίες που έχει το πρόσωπό μας. Βάζουμε μία μικρή ποσότητα στο κέντρο του σημείου και το απλώνουμε απαλά προς τα έξω. Αν έχουμε ακμή, χρησιμοποιούμε ένα καθαρό πινέλο για να μην εξαπλωθούν τα βακτήρια που θα την χειροτερέψουν.

Αν θέλουμε να καλύψουμε μία μεγάλη περιοχή, φροντίζουμε να βάλουμε μία μικρή μόνο στρώση consealer και να το «σβήσουμε» καλά. Όσο πιο πολύ ποσότητα βάζουμε, τόσο πιο ορατό θα γίνει στη διάρκεια της μέρας.

Αφού καλύψουμε όλα τα σημεία που θέλουμε με consealer, απλώνουμε το make up με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Συνεχίζουμε κανονικά με το μακιγιάζ μας.

Ένα πολύ αναλυτικό βίντεο για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το consealer, μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Δείτε επίσης: 5+1 συμβουλές για eyeliner για γατίσιο βλέμμα

Share This
Κάντε το σχόλιο σας