Ποια προϊόντα μαλλιών έχουμε πραγματικά ανάγκη;

Ποια προϊόντα μαλλιών έχουμε πραγματικά ανάγκη;

Τα προϊόντα που απευθύνονται στο styling των μαλλιών, μπορούν να κάνουν τα άτονα και θαμπά μαλλιά να δείξουν υγιή και τέλεια. Αν όμως επιλέξετε τα λάθος προϊόντα για τα μαλλιά σας, όσο όμορφα και αν είναι από τη φύση τους, θα τα επιβαρύνετε με τον χειρότερο τρόπο. Ακόμη, οι ειδικοί επιμένουν –παρότι σχεδόν ποτέ δεν τους λαμβάνουμε υπόψιν- ότι στα μαλλιά μας δεν πρέπει να βάζουμε κάθε φορά όλα τα προϊόντα styling που έχουμε στη συλλογή μας. Κάποια μέρα με υγρασία θα βάλουμε μια λακ για δυνατό κράτημα και όγκο. Μια μέρα με δυνατή ζέστη, θα βάλουμε ένα τζελ ή λίγο αφρό. Ποτέ όμως όλα μαζί… Επιβαρύνουμε την τρίχα και πετυχαίνουμε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

-Conditioner μαλλιών

Το conditioner μαλλιών εφαρμόζεται μετά το λούσιμο και ξεβγάζεται σχεδόν αμέσως, Είναι πιο ήπιο από την μάσκα και η χρήση του συνίσταται μετά από κάθε λούσιμο, αφού δεν βαραίνει τα μαλλιά. Με τη χρήση του conditioner καταφέρνουμε να μην έχουμε φθορές στην τρίχα κατά το βούρτσισμα των μαλλιών. Ακόμη, τα μαλλιά φριζάρουν λιγότερο και είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα. Το conditioner δεν αποτελεί προϊόν styling αφού ξεβγάζεται.

-Μάσκα μαλλιών

Η μάσκα μαλλιών είναι ένα προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιείται μια φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο σε νωπά μαλλιά. Πρέπει να την αφήνετε για 10 λεπτά ή και περισσότερο ανάλογα με την οδηγία που αναγράφεται. Οι μάσκες είναι πιο βαριά σε σύνθεση προϊόντα από το conditioner. Η πολύ συχνή χρήση τους θα φέρει λιπαρότητα στα μαλλιά και σταδιακά θα χάσουν τον όγκο τους. Συνεπώς ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να κάνετε μάσκες μέχρι 2 φορές την εβδομάδα το πολύ.

-Θερμοπροστασία

Ομοίως η θερμοπροστασία παρότι δεν ξεβγάζεται, δεν συγκαταλέγεται στα προϊόντα styling παρότι πραγματικά μπορεί να δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Βάλτε δυο σταγόνες θερμοπροστασία σε μορφή υγρού μεταξιού σε νωπά μαλλιά. Φορμάρετε με τον τρόπο που θέλετε. Στο τέλος αν πετάνε τριχούλες ή θέλετε λίγη ακόμα λάμψη, βάλτε στα χέρια σας μια μόνο σταγόνα και απλώστε την με ανεπαίσθητες κινήσεις στα μαλλιά σας με προτίμηση τις άκρες. Μην επιμείνετε στη ρίζα γιατί θα χάσετε τον όγκο σας.

-Αφρός μαλλιών

Ο αφρός μαλλιών είναι ένα προϊόν styling που μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τις γυναίκες που έχουν φυσικά κυματιστά μαλλιά. Ακόμη, δίνει δύναμη και όγκο στα άτονα μαλλιά. Προτιμήστε να βάλετε αφρό και στη συνέχεια να φορμάρετε τα μαλλιά σας, γιατί σε άλλη περίπτωση μπορεί να κολλάνε και να μην δείχνουν όμορφα.

-Τζελ μαλλιών

Οι γυναίκες δεν χρησιμοποιούμε συχνά τζελ μαλλιών. Ωστόσο, αν θέλετε να πετύχετε ένα ολόισιο στιλ με τα μαλλιά τραβηγμένα τέλεια πίσω, μόνο με το τζελ μπορείτε να το πετύχετε σωστά. Προτιμήστε κάποιο που δεν θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για να μην μοιάζουν κοκαλωμένα.

-Λακ

Αν οι λακ είχαν φωνή θα έλεγαν «ΦΤΑΝΕΙ!»… Κάτι κακό παθαίνουμε οι γυναίκες με τη λακ, με αποτέλεσμα όταν τη χρησιμοποιούμε να το κάνουμε σε απροσδιόριστο βαθμό και ποσότητα. Κορίτσια, όχι. Είναι λάθος και κάνει τα μαλλιά και όλο το χτένισμα να μοιάζουν στατικά σαν μνημεία. Τα μαλλιά χρειάζονται κράτημα αλλά κυρίως κίνηση. Λίγη λακ και όλα καλά!

Share This