5 λόγοι για τους οποίους η παιδικη αθληση είναι απαραίτητη για το παιδί σας!

5 λόγοι για τους οποίους η παιδικη αθληση είναι απαραίτητη για το παιδί σας!

παιδικη αθληση:  Η σημασία της άθλησης για την υγεία του παιδιού

παιδικη αθληση

Πώς η παιδικη αθληση μπορεί να βοηθήσει το παιδί μας? Όλες γνωρίζουμε πως η τακτική φυσική άσκηση είναι ευεργετική για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα μας. Όμως μπορούμε να παράγουμε τις απαραίτητες για τον οργανισμό μας ενδορφίνες απλά κάνοντας το γύρο του τετραγώνου με χαλαρό τρέξιμο.Τότε γιατί η παιδικη αθληση είναι τόσο απαραίτητη? Εκτός από την παραγωγή ενδορφινών, η άθληση προσφέρει και άλλα οφέλη, ιδιαίτερα σημαντικά για τα παιδιά. Και να μερικά από αυτά:

 

παιδικη αθληση

 

Η παιδικη αθληση βοηθάει στα σχολικά μαθήματα.

Υπάρχει η εντύπωση πως ένα παιδί που αθλείται συστηματικά δεν έχει αρκετό χρόνο για τα διαβάσματά του κι έτσι θα παραμελήσει τα μαθήματά του. Όμως τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Τα παιδιά που αθλούνται είναι καλύτεροι μαθητές και παίρνουν καλύτερους βαθμούς. Η άσκηση βελτιώνει την ικανότητα μάθησης, τη μνήμη και τη συγκέντρωση. Όλα αυτά είναι πολύτιμα χαρακτηριστικά για έναν μαθητή.

H παιδικη αθληση ωφελεί την υγεία με πολλούς τρόπους.

Κάποια οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι ολοφάνερα, όπως η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ο έλεγχος του βάρους. Υπάρχουν όμως και άλλα, πιο «κρυφά» οφέλη. Τα παιδιά που αθλούνται έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρχίσουν το κάπνισμα. Τα κορίτσια έχουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αργότερα οστεοπόρωση και καρκίνο του μαστού.

 
Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται και να προσπαθούν για την επίτευξη στόχων.

Ιδιαίτερα σε ομαδικά αθλήματα, τα παιδιά εξασκούνται στη συνεργασία τόσο με τους προπονητές όσο και με τους άλλους αθλητές. Μαθαίνουν ακόμη τη σημασία της κοινής προσπάθειας για να πετύχουν τους στόχους τους. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι πολύ χρήσιμα για την μελλοντική τους ζωή, σε επαγγελματικό και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η παιδικη αθληση χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Τα παιδιά νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, τόσο ως προς το σώμα τους όσο και προς τις κοινωνικές τους σχέσεις. Βλέποντας τις ικανότητές τους να βελτιώνονται και επιτυγχάνοντας τους στόχους τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση. Συμμετέχοντας σε ένα άθλημα μπορούν ακόμη να αποκτήσουν νέους φίλους.

Η παιδικη αθληση ανακουφίζει από την καθημερινή πίεση.

Η πίεση είναι καθημερινό κομμάτι της ζωής μας. Η άσκηση ανυψώνει το ηθικό, καταπολεμά το άγχος και διώχνει την κατάθλιψη. Μπορεί έτσι να βοηθήσει το παιδί μας να ανταπεξέλθει στις καθημερινές πιέσεις.

 

Δείτε επίσης: παιδική φιλία: πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει φίλους

Share This
Κάντε το σχόλιο σας