Πώς να κάνετε το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα στο νεσεσερ καλλυντικων σας

Πώς να κάνετε το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα στο νεσεσερ καλλυντικων σας

Πώς να κάνετε το ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα στο νεσεσερ καλλυντικων σας

νεσεσερ καλλυντικων 1

Η Άνοιξη έχει σχεδόν φτάσει και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα γενικό ξεκαθάρισμα – και αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και το νεσεσερ καλλυντικων μας.

Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βγάλουμε από το νεσεσέρ μας όλα τα αποκλειστικά χειμωνιάτικα προϊόντα. Όσα από αυτά μπορεί να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε τον επόμενο χειμώνα, τα αποθηκεύουμε σε ένα δροσερό, χωρίς υγρασία μέρος. Όσα έχουν λήξει ή χαλάσει ή δεν πρόκειται να ξαναφορέσουμε, απλά τα πετάμε.

Από τα προιόντα που θα μείνουν στο νεσεσερ καλλυντικων μας, πετάμε επίσης:

  • Όσα έχουν λήξει, στεγνώσει ή έχουν μία απροσδιόριστα άσχημη όψη
  • Όσα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια
  • Όσα δεν μας κάνουν χαρούμενες όταν τα χρησιμοποιούμε

Ετοιμάσαμε έναν οδηγό για το πώς να κάνετε ένα ανοιξιάτικο ξεκαθάρισμα στο νεσεσερ καλλυντικων, ανάλογα με την κατηγορία των προϊόντων.

Make Up και Concealer

Μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε αν ένα make up ή ένα concealer έχει χαλάσει. Αν μυρίζει περίεργα ή έχει αλλάξει το χρώμα του ή έχει στεγνώσει, το πετάμε. Τα περισσότερα κρεμώδη και ρευστά καλλυντικά κρατούν γύρω στους 6 μήνες, ενώ αυτά σε μορφή σκόνης αντέχουν μέχρι 2 χρόνια.
Κραγιόν

Τα κραγιόν, τα lip gloss και τα μολύβια χειλιών κρατάνε περίπου 2 χρόνια. Τα σκούρα, χειμωνιάτικα χρώματα τα αποθηκεύουμε για τον επόμενο χειμώνα, μακριά από τον ήλιο και τη ζέστη. Τσεκάρουμε τα παλιότερα κραγιόν και αν έχουν στεγνώσει ή άλλαξαν χρώμα, τα πετάμε.

Μακιγιάζ ματιών

Οι σκιές ματιών σε σκόνη κρατάνε λίγα χρόνια, αλλά αν παρατηρήσετε αλλαγή στο χρώμα ή αν έχουν θρυμματιστεί, πετάξτε τις. Οι ρευστές σκιές και τα eyeliner σε gel που έχουν στεγνώσει, σας είναι πλέον άχρηστα. Το ίδιο και οι μάσκαρα που είναι παλιότερες των 3 μηνών. Τα μολύβια μπορούν να κρατήσουν μέχρι 2 χρόνια, αν τα φροντίζετε σωστά. Ξύνετε τη μύτη τους τακτικά και αν βγει το καπάκι τους μέσα στην τσάντα σας, καθαρίστε τα με λίγο οινόπνευμα.

Αρώματα

Αν το άρωμά σας έχει χάσει την αρχική του μυρωδιά, πετάξτε το περιεχόμενο και ανακυκλώστε το γυάλινο μπουκαλάκι. Το ίδιο ισχύει και αν έχει αρχίσει να διαχωρίζεται σε στρώματα. Τα χειμωνιάτικα αρώματα φυλάξετε τα σε δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο. Ο ήλιος και η θερμότητα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί για τα αρώματα μας, καθώς αλλάζουν τη ντελικάτη σύνθεσή τους.

νεσεσερ καλλυντικων

Δείτε επίσης: Συλλογη μακιγιαζ Dolce & Gabbana Tropical Spring 2017 με έντονα χρώματα

Share This
Κάντε το σχόλιο σας