5 λόγοι για να πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερο το πρωι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε

5 λόγοι για να πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερο το πρωι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε

5 λόγοι για να πίνουμε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερο το πρωι αμέσως μόλις ξυπνήσουμε

νερο το πρωι 1

Συνήθως, αμέσως μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, αναζητούμε καφέ ή τσάι. Κι όμως, ένα ποτήρι νερο το πρωι πριν από οτιδήποτε άλλο, θα ωφελήσει πολλαπλά τον οργανισμό μας. Φυσικά, αν μπορούμε να πιούμε και περισσότερο, ακόμη καλύτερα!

Το νερό αυξάνει τον μεταβολισμό, μας ενυδατώνει, βοηθά το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες, δίνει «καύσιμα» στον εγκέφαλό μας και μπορεί ακόμη και να μας κάνει να τρώμε λιγότερο.

Φανταστείτε πως είναι να μην πιείτε κανένα υγρό για τις επόμενες 8 ώρες. Αυτό ακριβώς γίνεται όταν κοιμόμαστε. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα μας αφυδατώνεται σιγά σιγά, γιατί χρησιμοποιεί το νερό για να λειτουργήσει. Τα σώμα μας αποτελείται κατά 72% από νερό. Όταν τα επίπεδα του νερού πέσουν, ο οργανισμός μας δεν λειτουργεί σωστά και συνεπώς οι επιδόσεις μας μειώνονται.

Αν δεν σας αρέσει καθόλου να πίνετε νερο το πρωι , ανταμείψτε τον εαυτό σας με κάτι που σας αρέσει. Για παράδειγμα πιείτε καφέ ή φάτε ένα μπισκοτάκι. Έτσι θα ενσωματώσετε τη συνήθεια αυτή πιο εύκολα στην πρωινή σας ρουτίνα.

Οι βασικοί λόγοι για να καλλιεργήσουμε αυτήν την τόσο ωφέλιμη για τον οργανισμό μας συνήθεια, είναι:

Αυξάνει τον μεταβολισμό μας

Σύμφωνα με μελέτες, πίνοντας ένα μεγάλο ποτήρι νερο το πρωι ο μεταβολισμός μας αυξάνεται κατά 24% για μιάμιση περίπου ώρα!

Το σώμα μας είναι αφυδατωμένο όταν ξυπνάμε

Έχουν περάσει 7-8 ώρες χωρίς να πάρουμε οποιοδήποτε υγρό. Ακόμη κι αν το σώμα μας δεν μας το λέει, πιθανότατα διψάει.

Βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλλει τις τοξίνες

Τα νεφρά λειτουργούν ως φίλτρα για να καθαρίσουν το αίμα μας και να αποβάλλουν τις τοξίνες. Αρκεί βέβαια να έχει το σώμα μας αρκετά υγρά για να γίνει αυτή η διαδικασία. Πίνοντας νερο το πρωι βοηθάμε τον οργανισμό μας να ξεκινήσει άμεσα τον καθαρισμό.

Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 75% νερό

Όταν δεν ενυδατώνεται σωστά, ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως. Έτσι μπορεί να αισθανόμαστε πνευματική κόπωση ή να έχουμε μεταβολές στη διάθεσή μας.

Θα τρώμε λιγότερο

Σύμφωνα με έρευνες, όποιος ξεκινά να πίνει ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα, χάνει 2 κιλά σε τρεις μήνες. Κι αυτό χωρίς να αλλάξει καμία άλλη διατροφική συνήθεια και χωρίς οποιαδήποτε δίαιτα. Όντως, το νερό γεμίζει το στομάχι μας χωρίς να μας δίνει θερμίδες και μας κάνει να το νιώθουμε πιο γεμάτο. Ακόμη και μετά από ένα καλό πρωινό, ένα ποτήρι νερό μας βοηθά να αποφύγουμε τα τσιμπολογήματα πριν το μεσημεριανό γεύμα.

νερο το πρωι 2

Δείτε επίσης: Η επιδερμίδα απαιτεί νερό στη μάχη για τη νεανικότητα

Share This