Πώς να ετοιμάσετε μόνη σας τη μαυρη μασκα που αφαιρεί τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο

Πώς να ετοιμάσετε μόνη σας τη μαυρη μασκα που αφαιρεί τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπο

μαυρη μασκα ομορφιάς

μαύρη μάσκα

μαυρη μασκα ομορφιάς

Μία μαυρη μασκα ομορφιάς? Έχουμε συνηθίσει σε ροζ, πράσινες, γαλάζιες μάσκες – αλλά μαύρη? Κι όμως, δείτε πόσο μπορεί να ωφελήσει το δέρμα μας και πώς μπορούμε να την ετοιμάσουμε μόνες μας στο σπίτι!

Ο Ενεργός Άνθρακας είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των δηλητηριάσεων, της ναυτίας και των εντερικών αερίων. Είναι παραπλήσιος με τον κοινό άνθρακα (κάρβουνο) αλλά χρησιμοποιείται ειδικά για φαρμακευτική χρήση. Όταν τον εφαρμόσουμε τοπικά στο δέρμα μας, τραβά σαν μαγνήτης την βρωμιά και την λιπαρότητα από τους πόρους. Προσοχή, μην χρησιμοποιήσετε κοινό κάρβουνο!
Ο Άργιλος Μπεντονίτης (Bentonite) επίσης καθαρίζει τους πόρους του δέρματος. Καταναλώνεται και ως συμπλήρωμα διατροφής, κυρίως για την αντιμετώπιση ελλείψεων του οργανισμού σε μεταλλικά στοιχεία και ως προϊόν detox. Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την απορρόφηση τοξινών, ακαθαρσιών και βαρέων μετάλλων από την επιδερμίδα. Όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, δημιουργεί ηλεκτρικό φορτίο το οποίο ελκύει τις τοξίνες και τις απορροφά σαν σφουγγάρι. Μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Υλικά για τη μαυρη μασκα

  • Το περιεχόμενο από 2 κάψουλες Ενεργού Άνθρακα (περίπου 0,2 γραμμάρια)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού Μπεντονίτη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού νερό

Για να ανοίξουμε μία κάψουλα απλά στρίβουμε τα 2 μέρη της και τραβάμε (όπως στη φωτογραφία)

μαυρη μασκα

Οδηγίες

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με πλαστικό ή ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μία απαλή, αραιή κρέμα. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό κουτάλι ή μπολ γιατί και τα δύο βασικά υλικά μας απορροφούν τοξίνες από τα μέταλλα. Δοκιμάζουμε το μίγμα στο εσωτερικό του καρπού ή σε άλλο σημείο που δεν φαίνεται για να βεβαιωθούμε πως δεν έχουμε αλλεργικές αντιδράσεις. Πλένουμε το πρόσωπο με ένα ήπιο καθαριστικό και ταμπονάρουμε με πετσέτα, ώστε να μην είναι το δέρμα μας τελείως στεγνό.

Απλώνουμε τη μάσκα ομοιόμορφα, αποφεύγοντας τις ευαίσθητες περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα. Αφήνουμε για 7-10 λεπτά έως ότου η μάσκα στεγνώσει. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και σκουπίζουμε ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε το δέρμα να αναπνεύσει ή, αν θέλουμε, απλώνουμε ένα απαλό, φυσικό προϊόν για ενυδάτωση.

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορούμε να εφαρμόσουμε τη μαύρη μάσκα 1 μέρα μετά την απολέπιση με ένα απαλό peeling προσώπου. Έτσι η μάσκα θα διεισδύσει πιο βαθιά στην επιδερμίδα μας.

Μπορούμε να βρούμε τη μαυρη μασκα και στο εμπόριο!

Υπάρχουν εταιρίες που διαθέτουν τη μαυρη μασκα με τα παραπάνω υλικά ή παραπλήσια και στο εμπόριο. Τέτοιες είναι:

Ac-Norm Peel-off Mask της Frezyderm (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

Black Mask Peel Off της Kaloe (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

 

Δείτε επίσης: 3 εύκολες συνταγές για να ετοιμάσετε μόνες με φυσικά, αγνά υλικά την μάσκα προσώπου σας

Share This