Η Mary Katrantzou συνεχίζει να μας κάνει περήφανες

Η Mary Katrantzou συνεχίζει να μας κάνει περήφανες

Η_Mary_Katrantzou_συνεχίζει_να_μας_κάνει_περήφανες (1)

Μπορεί στο παρελθόν να έχει ακουστεί για πολλούς Έλληνες σχεδιαστές μόδας ότι έχουν κατακτήσει το εξωτερικό, αλλά η αλήθεια είναι πως η μόνη που μπόρεσε να το καταφέρει 100% είναι η Mary Katrantzou.

Η καριέρα της Mary Katrantzou δεν είναι αξιόλογη αλλά φανταστική. Η Mary Katrantzou είναι γεννημένη στην Αθήνα το 1983 από μητέρα interior designer και πατέρα σχεδιαστή υφασμάτων δεν θα μπορούσε παρά να αγαπήσει από μικρή την καλαισθησία σε ό,τι την περιβάλλει. Κάπως έτσι βρέθηκε στην Αμερική για σπουδές αρχιτεκτονικής κι έπειτα στο κορυφαίο κολέγιο μόδας Central Saint Martins στο Λονδίνο, για να σπουδάσει textile design και σχέδιο μόδας με ειδίκευση στα prints. Τα τελευταία έγιναν και η δημιουργική της ταυτότητα, που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους σχεδιαστές και να αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της διεθνούς fashion σκηνής. Όλα είναι έμπνευση στα γεμάτα ταλέντο μάτια της, από μπουκάλια αρωμάτων, έπιπλα, γραμματόσημα μέχρι λουλούδια που δεσπόζουν στις συλλογές της.

Όσο η Mary διδάσκει στο εξωτερικό πώς προφέρεται το επίθετο της, το παγκόσμιο κοινό τις to-die-for τσάντες της και τα θαυμάσια φορέματα της.

Share This