καθαριοτητα σπιτιου: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας πάντα τακτοποιημένο

καθαριοτητα σπιτιου: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας πάντα τακτοποιημένο

καθαριοτητα σπιτιου: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας πάντα τακτοποιημένο

καθαριοτητα σπιτιου 1

Την καθαριοτητα σπιτιου οι μισές από μας δεν την προλαβαίνουμε και οι άλλες μισές τη βαριόμαστε αφόρητα. Ναι, κάνουμε γενική καθαριότητα το Σαββατοκύριακο, αλλά μέσα στη βδομάδα τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Τα πράγματα στοιβάζονται εκεί που δεν πρέπει να είναι, οι δουλειές συσσωρεύονται, τα άπλυτα πιάτα περιμένουν στο νεροχύτη. Αν όμως καταφέρουμε να κάνουμε καθημερινή συνήθεια κάποιες κινήσεις, θα μπορούμε να έχουμε το σπίτι μας πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.

Οι παρακάτω κινήσεις θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καθημερινή καθαριοτητα σπιτιου πιο εύκολη και να ελέγξετε το χάος. Αρκούν λίγα μόνο λεπτά κάθε μέρα.

Στρώστε το κρεβάτι

Στρώστε το μόλις σηκωθείτε και πριν φύγετε για τη δουλειά. Ένα καλοστρωμένο κρεβάτι κάνει το δωμάτιο να φαίνεται αμέσως πιο τακτοποιημένο. Επιπλέον, θα σας αποτρέπει από το να στοιβάζετε γύρω του και πάνω του πράγματα (ρούχα και περιοδικά) στη διάρκεια της μέρας.

Ελέγξτε την τάξη

Κάθε φορά πριν βγείτε από ένα δωμάτιο, ρίξτε μια γρήγορη ματιά γύρω σας. Αν εντοπίσετε οτιδήποτε δεν είναι στη θέση του, σηκώστε το και βάλτε το εκεί που θα έπρεπε να είναι. Ζητείστε από όλα τα μέλη του νοικοκυριού σας να κάνουν το ίδιο.

Τακτοποιήστε την αλληλογραφία

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να ανοίξετε και να ταξινομήσετε την αλληλογραφία σας, αμέσως μόλις την λάβετε. Ανακυκλώστε ή πετάξτε ότι δεν χρειάζεται και τα υπόλοιπα ταξινομήστε τα σε δίσκους ή κουτιά. Προτείνουμε 4 κουτιά: προσωπική αλληλογραφία, λογαριασμοί, κατάλογοι και αρχείο.

Καθαρίστε όσο μαγειρεύετε

Αντί να στοιβάζετε κι άλλα πιάτα και σκεύη στο νεροχύτη, εκπεταλευτείτε τον χρόνο που ξοδεύετε για να ετοιμάσετε το γεύμα. Πλύντε τα ή καθαρίστε τα και βάλτε τα στο πλυντήριο, όσο ανακατεύετε το φαγητό.

Καθαρίστε τους λεκέδες όσο είναι φρέσκοι

Είτε είναι λίγη σάλτσα που έσταξε στον πάγκο της κουζίνας είτε σας έπεσε λίγο makeup στο μπάνιο, καθαρίστε τον αμέσως. Αν τον αφήσετε, μπορεί να λερωθούν κι άλλα αντικείμενα. Και πάντα ένας λεκές καθαρίζεται πιο γρήγορα και εύκολα από πολλούς συσσωρευμένους.

Καθαρίστε το πάτωμα της κουζίνας

Κάθε απόγευμα, αφού τελειώσετε με το πλύσιμο των πιάτων του δείπνου, καθαρίστε το πάτωμα της κουζίνας. Έτσι δεν θα μεταφέρετε ψίχουλα και υπολείμματα σε άλλα δωμάτια και η γενική καθαριοτητα σπιτιου το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο εύκολη.

καθαριοτητα σπιτιου 2

Δείτε επίσης: 3 Ιδέες για κολατσιο στο σχολειο και προτάσεις για διαφορετικά μαμαδιστικα σπιτικα σάντουιτς

Share This