Αγνά καλλυντικα με μαστιχα Χίου από την Mastic Spa

Αγνά καλλυντικα με μαστιχα Χίου από την Mastic Spa

καλλυντικα με μαστιχα που πρεπει να γνωρίσουμε!

καλλυντικα με μαστιχα

Τα καλλυντικα με μαστιχα τα γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια. Όμως οι αναπλαστικές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μαστίχας είναι γνωστές από την Αρχαία Ελλάδα.

Η μαστίχα είναι ένα μοναδικό στον κόσμο προϊόν που παράγεται αποκλειστικά σε 24 χωριά της Χίου. Η πιο γνωστή χρήση της μαστίχας Χίου είναι ως αρωματικό για γκουρμέ φαγητά. Τα τελευταία χρόνια, η Mastic Spa και άλλες εταιρίες, ανέλαβαν να μας γνωρίσουν και τις καλλυντικές ιδιότητες της μαστίχας.

 

η συμβολή της μαστίχας στην επιδερμίδα

Η καλή λειτουργία του δέρματος εξαρτάται από την παρουσία ιχνοστοιχείων, όπως ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κ.λ.π. Ο ψευδάργυρος έχει αντιοξειδωτική δράση και ευθύνεται για την ενεργοποίηση πολλών ενζύμων. Η έλλειψή του οδηγεί, μεταξύ των άλλων, σε ερεθισμούς, δερματίτιδες, βραδεία επούλωση πληγών, ακμή και αλωπεκία. Τα φαινόμενα αυτά είναι αναστρέψιμα με την  πρόσληψη ψευδαργύρου.

Ο ψευδάργυρος παρέχει στο δέρμα αντιοξειδωτική φωτο-προστασία από ηλιακή έκθεση και συνεισφέρει στη ρύθμιση των επιπέδων της βιταμίνης Α στο ανθρώπινο σώμα. Έτσι διατηρεί ζωντανά και υγιή τα επιδερμικά κύτταρα, και βοηθά στην ανάπλασή τους μετά από τραυματισμούς ή εγκαύματα. Με τη συνδρομή του στη δημιουργία του κολλαγόνου προκαλεί ταχεία επούλωση των πληγών. Συνεισφέρει ακόμα, στην καλή εκκριτική λειτουργία των ελαιοαδένων του δέρματος και έτσι βοηθά ρύθμιση της λιπαρότητας, στα προβλήματα της ακμής και στη μείωση της τριχόπτωσης.

Εκτός όμως από τον ψευδάργυρο, άλλα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος και ο χαλκός προστατεύουν από το ρυτίδωμα, και οιδήματα της επιδερμίδας, που προκαλούνται από την επίδραση υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ επιβραδύνουν την φωτο-καρκινογένεση. Τα παραπάνω ιχνοστοιχεία ανιχνεύτηκαν σε αυξημένες συγκεντρώσεις στη μαστίχα της Χίου. Το μαστιχέλαιο, βασικό συστατικό της μαστίχας, έχει εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες για το δέρμα και σημαντική ενυδατική δράση που παράλληλα με την υψηλή αντιβακτηριδιακή του δράση, δημιουργεί ένα φίλμ προστασίας και λάμψης στην επιδερμίδα.

 

καλλυντικα με μαστιχα της Mastic Spa

Η εταιρία προσφέρει μεγάλη γκάμα προϊόντων για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Μπορείτε να δείτε όλα τα προϊόντα της εδώ.

Όλα τα καλλυντικα με μαστιχα της Mastic Spa είναι αγνά και χωρίς mineral oils, parabens, ethanolamines, ισοδιαζολινες, τριεθανολαμινες.

καλλυντικα με μαστιχα 1

Apocalypsis

24ωρη κρέμα θρέψης και αναδόμησης. Με Lakesis (μίγμα μαστίχας & καπρυλικών τριγλυκεριδίων), για όλους τους τύπους δέρματος.

καλλυντικα με μαστιχα 2

 
 

New mastic Temptation BB – 3 in 1 cream

Ενυδατική- ελαφρά καλυπτική κρέμα λάμψης με μαστίχα και ελληνικό ελαιόλαδο. Με χρώμα διακριτικό που καλύπτει όλες τις ατέλειες, προσφέρει παράλληλα στο δέρμα επαρκή ενυδάτωση και συνεχή λάμψη.

καλλυντικα με μαστιχα 3

 

Argan Hair Volumask

Μάσκα όγκου με μαστίχα & Argan oil, για όλους τους τύπους μαλλιών. Τρέφει σε βάθος και αναζωογονεί τα μαλλιά, χωρίς να τα βαραίνει. Τα εκχυλίσματα Jojoba, οι πρωτεΐνες από φύτρες σταριού και η βιταμίνη Ε, χαρίζουν ζωντάνια, λάμψη και αξεπέραστη απαλότητα.

καλλυντικα με μαστιχα 4

 

Anti-cellulite Slimming Body Oil

Με μαστίχα, βιολογικό ελαιόλαδο και αγριοκάστανο, ενυδατώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα. Δρα κατά του τοπικού πάχους, ενεργοποιεί τις καύσεις και μειώνει τη συσσώρευση λίπους.

 

Δείτε επίσης: κρεμες κορρες: Για την προστασία από τον ήλιο ο Μάρτης δεν αρκεί.

Share This
Κάντε το σχόλιο σας