αντιμετωπιση γριπης: Αντιμετωπίσετε τη γριπη και το κρυολόγημα με φυσικό τρόπο

αντιμετωπιση γριπης: Αντιμετωπίσετε τη γριπη και το κρυολόγημα με φυσικό τρόπο

αντιμετωπιση γριπης: Η θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του κοινού κρυολογήματος όσο και της γρίπης γίνεται συμπτωματικά!

αντιμετωπιση γριπης

 

Για την αντιμετωπιση γριπης και κρυολογηματος δεν έχει ακόμη βρεθεί θεραπεία. Το εμβόλιο για τη γριπη μπορεί να αποτρέψει το να κολλήσουμε και κάποια φάρμακα θα ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Την ανακούφιση των συμπτωμάτων, όμως, μπορούμε να επιτύχουμε και με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και βιταμινών. Και πάντα ο φυσικός τρόπος είναι ο καλύτερος, δεν χρειάζεται να φορτώνουμε τον οργανισμό μας με μη απαραίτητα φάρμακα!

 

Ζεστό Τσάι

αντιμετωπιση γριπης

Αναπνέοντας τον ατμό θα ανακουφιστείτε από τη ρινική συμφόρηση και καταπίνοντας το τσάι θα μαλακώσει το λαιμό σας. Το τσάι θα βοηθήσει επίσης στην ενυδάτωση του σώματός σας. Το τσάι του βουνού, το μαύρο και το πράσινο τσάι περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ανάρρωση.

 

Εχινάτσια (Echinacea)

αντιμετωπιση γριπης

Το φυτό αυτό ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας και μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τις μολύνσεις. Δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο μας προφυλάσσει από τη γριπη ή το κρύωμα. Μελέτες έχουν δείξει πάντως πως μπορεί να συντομεύσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων κατά 1-2 μέρες. Για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να την πάρετε αμέσως μόλις αρχίσετε να μη νοιώθετε καλά και να συνεχίσετε για 7-10 μέρες.

 

Ψευδάργυρος (Zinc)

αντιμετωπιση γριπης

Βοηθάει στην καταπολέμηση των ιών, όπως αυτοί που προκαλούν τη γριπη και το κρύωμα. Εμποδίζει το σχηματισμό συγκεκριμένων πρωτεϊνών που χρησιμοποιεί ο ιός για να αναπαραχθεί. Αν πάρετε ψευδάργυρο μέσα στις πρώτες 24 ώρες, θα μειωθεί η διάρκεια και η ένταση των συμπτωμάτων. Συνεχίστε για 5 μέρες. Μη χρησιμοποιείτε ρινικά σπρέι με ψευδάργυρο – μπορεί να επιφέρουν μόνιμη απώλεια της όσφρησης.

 

Ζεστή Κοτόσουπα

αντιμετωπιση γριπης

 
Η παραδοσιακή συμβουλή της γιαγιάς. Λειτουργεί όπως το τσάι. Οι ατμοί απελευθερώνουν τη μύτη, η κατάποση του ζεστού υγρού ανακουφίζει το λαιμό και τα υγρά της ενυδατώνουν τον οργανισμό.

 

αντιμετωπιση γριπης με Σκόρδο

αντιμετωπιση γριπης

Το σκόρδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως ένα πολύ καλό μικροβιοκτόνο. Μελέτες έχουν δείξει πως η καθημερινή λήψη συμπληρώματος με σκόρδο μπορεί να μας προστατέψει από το κρύωμα ή την γριπη. Και φυσικά μπορεί να νοστιμίσει τη σούπα μας, όταν λόγω των συμπτωμάτων όλα τα φαγητά μας φαίνονται άνοστα!

 

Βιταμίνη C

αντιμετωπιση γριπης

Προστατεύει τον οργανισμό και είναι απαραίτητη για τη θωράκισή του. Θα πρέπει όμως να παίρνουμε καθημερινά την απαιτούμενη ποσότητα και όχι μόνο όταν αρρωστήσουμε. Αν αρχίσουμε να την παίρνουμε μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, μπορεί να μειώσει τη διάρκειά τους κατά μία μέρα.

αντιμετωπιση γριπης

 

Δείτε επίσης: 4 + 1 τροφές που πρέπει να συμπεριλάβουμε για υγιεινο πρωινο γευμα

Share This
Κάντε το σχόλιο σας