Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εμφύτευση μαλλιών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εμφύτευση μαλλιών

Όλα_όσα_πρέπει_να_γνωρίζετε_για_την_εμφύτευση_μαλλιών (2)

 

Τα μαλλιά που πέφτουν είναι μια πολύ επίπονη υπόθεση και η εμφύτευση μαλλιών είναι η λύση όταν το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρό. Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ευρέως. Η επιτυχία τους εξαρτάται από την ενδελεχή μελέτη του τριχωτού της κεφαλής και από συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια.

Στην εμφύτευση μαλλιών, τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι το ευρύτερο ιστορικό και η ηλικία του πάσχοντος, η αιτιολογική προσέγγιση του κάθε μοναδικού περιστατικού, τα χαρακτηριστικά και η λεπτομερής πυκνομέτρηση, δερματοσκόπηση της δότριας και της λήπτριας περιοχής, με τη χρήση του folliscope, η αναλογία των πολύτριχων τριχοθυλακίων στη δότρια περιοχή, καθώς και η ελαστικότητα αυτής. Εκτός από την αρχική μελέτη, επιβάλλεται και η περιοδική επανάληψη αυτής επιτρέπει την αντικειμενική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας με τη σύγκριση των αντικειμενικών ευρημάτων κάθε φορά και, αφετέρου, αποδεικνύει την αναπροσαρμογή της περιοδικής εξατομικευμένης θεραπείας, ανάλογα με την εξέλιξη και την αραίωση της τριχόπτωσης. Η γνώση και η εμπειρία του ιατρού, για τη σωστή επιλογή και εφαρμογή της μεθόδου, είναι οι πιο θεμελιώδεις παράμετροι, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την αποτελεσματικότητα.

Για όλα αυτά, ο επιβλέπων δερματολόγος ιατρός, οφείλει αρχικά να ενημερώνει λεπτομερώς τον ενδιαφερόμενο που πρόκειται να υποβληθεί στη εμφύτευση μαλλιών, και στη συνέχεια να κρίνει ιατρικά τη μέθοδο αντιμετώπισης.

Share This