Λάθος διατροφή και κακή αναπνοή

Λάθος διατροφή και κακή αναπνοή

Λάθος_διατροφή_και_κακή_αναπνοή (1)

Η κακή αναπνοή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλές γυναίκες και η λάθος διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή. Η κακοσμία του στόματος είναι η απόπνοια δυσάρεστης οσμής από το στόμα κατά την αναπνοή και είναι ένα κοινό πρόβλημα που επηρεάζει γυναίκες κάθε ηλικίας. Η σωστή διατροφή είναι το παν!

Η κακοσμία του στόματος αποτελεί ένα μεγάλο παράγοντα αφαίρεσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης για πολλά άτομα. Οι περισσότεροι ασθενείς με δυσάρεστη αναπνοή δεν έχουν επίγνωση του προβλήματος, δεδομένου ότι τείνουν να προσαρμόζονται στις οσμές του σώματός τους και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να διαπιστώσουν αν η αναπνοή τους μυρίζει άσχημα. Σε κάθε περίπτωση η διερεύνηση και η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αναγκαία όχι μόνο λόγω των κοινωνικών και ψυχολογικών επιπτώσεών της, αλλά και γιατί μπορεί να οφείλεται σε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας που πιθανόν να μην έχει ακόμη διαγνωστεί. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι διαθέτουν δυσάρεστη αναπνοή απευθύνονται στον οδοντίατρό τους. Το γεγονός αυτό συμφωνεί και με την κύρια φύση του προβλήματος, καθώς υπολογίζεται ότι το 80% με 90% των περιπτώσεων κακοσμίας του στόματος ή δύσοσμης εκπνοής έχουν άμεση σχέση με προβλήματα που παρατηρούνται στη στοματική κοιλότητα. Η ανεπαρκής φροντίδα και υγιεινή του στόματος αποτελεί τη νούμερο ένα αιτία κακής αναπνοής, καθώς οδηγεί στη συγκέντρωση μεγάλου πληθυσμού βακτηρίων εντός αυτού. Τα συγκεκριμένα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν εστίες ανάμεσα στα δόντια, τα ούλα, αλλά και τη γλώσσα και να προκαλέσουν αρχικά τερηδόνα και στη συνέχεια μια πληθώρα παθολογικών καταστάσεων, όπως περιοδοντίτιδα και πολφίτιδα.

Στη διατροφή και στην κακοσμία του στόματος, τα τρόφιμα που ευθύνονται για τη δημιουργία δυσάρεστης αναπνοής όπως τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο θα ήταν προτιμότερο να μη συμπεριλαμβάνονται στην καθημερινή δίαιτα των ανθρώπων που έχουν παρατηρήσει ότι διαθέτουν δυσάρεστη αναπνοή. Επιπροσθέτως, η φύση μπορεί να αποτελέσει βασικό μας σύμμαχο στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών της στοματικής κοιλότητας μέσα από τη χρήση βοτάνων και αιθέριων ελαίων. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, που ευθύνονται για την κακοσμία.

Share This