Τα συχνότερα λάθη στις δίαιτες αδυνατίσματος

Τα συχνότερα λάθη στις δίαιτες αδυνατίσματος

Τα_συχνότερα_λάθη_στις_δίαιτες_αδυνατίσματος (2)

Η παράλειψη γευμάτων, ο αποκλεισμός διατροφικών ομάδων είναι μερικές από τις συχνότερες μεθόδουςι που οι άνθρωποι επιλέγουν για να χάσουν βάρος στις δίαιτες αδυνατίσματος . Σήμερα οι πλέον επικίνδυνες πρακτικές απώλειας βάρους είναι οι :

  1. Δίαιτα ελάχιστων θερμίδων : Ο αυστηρός περιορισμός των θερμίδων μπορεί να συντελέσει σε απώλεια βάρους, αλλά μαζί ο οργανισμός θα χάσει πολύτιμη μυϊκή μάζα και αυτό ενέχει κινδύνους για την υγεία, πέραν της ταχείας ανάκτησης των περιττών κιλών. Μπορεί να συντελέσει σε μεγαλύτερη αναλογία λίπους, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη τύπου ΙΙ. Επομένως, μην περιορίζετε τις ημερήσιες θερμίδες σε λιγότερες από 1.200, διαφορετικά θα δυσκολευθείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε ενέργεια και να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας.
  2. Πολλά συμπληρώματα διατροφής και χάπια διαίτης : Τα χάπια αδυνατίσματος και τα διάφορα φάρμακα και παρασκευάσματα μέσα σε δίαιτες αδυνατίσματος  που μπορεί να αγοράσει κανείς χωρίς συνταγή γιατρού στο φαρμακείο ή μέσω Internet, είναι αναποτελεσματικά, όχι πάντα ασφαλή ή ικανά να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Τα χάπια διαίτης χωρίς συνταγή γιατρού μπορεί να μοιάζουν άκακα, αλλά μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Ξεχάστε λοιπόν χάπια διαίτης και συμπληρώματα διατροφής !
  3. Καθαρτικά αποτοξίνωσης : Η κάθαρση του εντέρου για τη διενέργεια κολονοσκόπησης είναι αναγκαία και ιατρικώς επιβεβλημένη, αλλά η χρήση των καθαρτικών για να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες, είναι τελείως παράλογη. Τα καθαρτικά μπορούν να προκαλέσουν απώλεια βάρους, λόγω αποβολής υγρών και κοπράνων.
  4. Υπερβολική άσκηση : Η υπερβολική γυμναστική στις δίαιτες αδυνατίσματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον μέσο άνθρωπο. Προκαλεί μεγάλη ένταση στο σώμα, αυξάνοντας την πιθανότητα τραυματισμών, αφυδάτωσης και ανισορροπίας ηλεκτρολυτών, ενώ ψυχολογικά η γυμναστική μετατρέπεται σε τιμωρία.

 

Share This