Η συναρπαστική ιστορία του γυναικείου manicure

Η συναρπαστική ιστορία του γυναικείου manicure

Η_συναρπαστική_ιστορία_του_γυναικείου_manicure (1)

Το manicure είναι μια από τις αγαπημένες σας συνήθειες; Δεν είναι κάτι σύγχρονο όμως…καθώς η απαρχή του manicure χάνεται μέσα στο χρόνο!

Το γυναικείο manicure από πάντα αποτελούσαν μέρος του καλλωπισμού των γυναικών. Πόσες από εσάς όμως γνωρίζετε πως άρχισαν να φτιάχνονται τα πρώτα βερνίκια και ποιες τα χρησιμοποιούσαν; Η ιστορία του manicure αρχίζει πριν 5.000 χρόνια πριν, όταν στις Αραβικές χώρες με έμπνευση τη χένα, που έκαναν στα νύχια και στις παλάμες τους, γεννιέται το πρώτο μανικιούρ. Στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούνταν οι αποχρώσεις του κόκκινου ως ένδειξη ανώτερης κοινωνικής τάξης. Στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τις πιο βαθιές αποχρώσεις του, ενώ στις κατώτερες επιτρεπόταν να βάφουν τα νύχια τους μόνο με τις ανοιχτές αποχρώσεις του. Τα πρώτα βερνίκια για τα νύχια φτιαχνόντουσαν από παράξενα υλικά για τα σημερινά δεδομένα. Ήταν ένα μείγμα από αραβική κόλλα, ορχιδέες και πέταλα σουλτάνας σε συνδυασμό από άργιλο.

Μετά το τοποθετούσαν στα νύχια τους και ανάλογα με το πόση ώρα έμενε πάνω στα νύχια άφηνε και την ανάλογη απόχρωση. Όσο περισσότερη ώρα τόσο πιο σκούρο ήταν το χρώμα. Οι αποχρώσεις κυμαίνονταν από το ροζ μέχρι κόκκινο αλλά με την πάροδο των χρόνων τα χρώματα αυξήθηκαν και τα σχέδια του nail art μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας!

Share This