Τα βασικά βήματα σε ένα καλό face care

Τα βασικά βήματα σε ένα καλό face care

Τα_βασικά_βήματα_σε_ένα_καλό_face_care

Σε κάθε face care, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί σωστό, το πρόσωπο και ο λαιμός πρέπει να καθαρίζονται πρωί και βράδυ, με χέρια πολύ καθαρά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά προϊόντα για το πρωί και το βράδυ, διότι οι ρύποι που πρέπει να απομακρυνθούν διαφέρουν, το βράδυ για τη σκόνη, κατάλοιπα ρύπανσης, σμήγμα, ιδρώτας, μακιγιάζ, ενώ το πρωί προτιμήστε για το σμήγμα, ιδρώτας, υπολείμματα από την κρέμα νύχτας. Το προϊόν face care καθαρισμού πρέπει να ξεπλένεται με άφθονο νερό εκτός από τα προϊόντα που «δε χρειάζονται ξέβγαλμα», τα οποία ωστόσο δεν απαγορεύεται να ξεπλυθούν. Ο χρόνος για το ξέβγαλμα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος, αν όχι μεγαλύτερος, με το χρόνο του πλυσίματος, προκειμένου να απομακρυνθούν προσεκτικά όλοι οι ρύποι και οι επιφανειοδραστικές ουσίες. Θα πρέπει να προτιμάται το χλιαρό νερό για το ξέβγαλμα. Πρέπει  να σκουπίζετε το νερό με μια πετσέτα, χωρίς να τρίβετε το δέρμα σας.

Το ζεστό νερό στο face care απολιπαίνει το υδρολιπιδικό φιλμ, ενώ το κρύο νερό επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και την παραγωγή των φυσιολογικών υδατικών παραγόντων και σμήγματος. Αν το νερό της βρύσης περιέχει πολύ ασβέστιο, προτιμήστε το πλύσιμο με μεταλλικό νερό ή με προϊόν καθαρισμού που δεν απαιτεί ξέβγαλμα, ιδίως αν το δέρμα είναι ξηρό ή ευαίσθητο.

Share This