Το αμυγδαλέλαιο ομορφαίνει: tips και χρήσεις του

Το αμυγδαλέλαιο ομορφαίνει: tips και χρήσεις του

Το έλαιο του αμύγδαλου ή αλλιώς αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα κορυφαία φυσικά προϊόντα ομορφιάς παρά το γεγονός ότι δεν μιλάμε πολύ γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πως για άγνωστο λόγο δεν αποτελεί και από τα πιο δημοφιλή έλαια για τους σκοπούς της γυναικείας ομορφιάς, παρότι οι χρήσεις του είναι πολλές όπως θα δούμε παρακάτω. Το αμυγδαλέλαιο μπορείτε πολύ εύκολα να το βρείτε στα καταστήματα που πωλούν βότανα. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό και θα δείτε μεγάλη αλλαγή όπου και αν το χρησιμοποιήσετε.

-Αμυγδαλέλαιο στα μαλλιά
Το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη και θρέψη. Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα και θαμπά, τότε στο αμυγδαλέλαιο θα βρείτε τη λύση που χρειαζόσασταν. Βάλτε στα δάχτυλά σας λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο και κάντε μασάζ σε νωπά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα ώστε με την υγρασία και τη ζέστη να απορροφηθεί το αμυγδαλέλαιο. Αν θέλετε μπορείτε να τα τυλίξετε με μεμβράνη ή να φορέσετε το ειδικό σκουφάκι για τις μάσκες και να κοιμηθείτε με αυτό. Διαφορετικά, 15 λεπτά μετά την εφαρμογή, βγάζετε την πετσέτα και λούζεστε κανονικά. Μία φορά την εβδομάδα αν τα μαλλιά σας δεν έχουν μεγάλο πρόβλημα, διαφορετικά 2 ή και 3.

-Αμυγδαλέλαιο στο σώμα
Το αμυγδαλέλαιο συσφίγγει το δέρμα και είναι σύμμαχός σας στη μάχη κατά της χαλάρωσης. Μετά το ντους, βάλτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο και κάντε μασάζ σε όλο το σώμα σας, με μεγαλύτερη επιμονή στους γλουτούς ή όπου αλλού έχετε χαλάρωση.

-Για απαλά χέρια
Τον Χειμώνα που τα χέρια υποφέρουν από το κρύο και χάνουν την απαλότητά τους ή σε περιόδους όπου χρησιμοποιείτε πολλά απορρυπαντικά και τα χέρια σας ανοίγουν, μπορείτε να τα ενυδατώνετε με μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό και απορροφάται αμέσως, σε αντίθεση με τις κρέμες ή τη βαζελίνη.

-Για να ξεκουράσετε τα μάτια σας
Στην επιστροφή από τη δουλειά, χαλαρώστε και τοποθετήστε για 20 λεπτά, 2 κομπρέσες με χλιαρό νερό και αμυγδαλέλαιο στα μάτια σας. Θα σας πάρει μακριά όλη την κούραση και θα λάμπετε και πάλι από φρεσκάδα.

Share This