Πως να απαλλάξετε τα μαλλιά σας από την ξηροδερμία

Πως να απαλλάξετε τα μαλλιά σας από την ξηροδερμία

Πως_να_απαλλάξετε_τα_μαλλιά_σας_από_την_ξηροδερμία  (6)

H ξηροδερμία στα μαλλιά εμφανίζεται στην επιδερμίδα της κεφαλής και προκαλείται συνήθως από την αφυδάτωση του δέρματος λόγω της απώλειας νερού, των έντονων καιρικών αλλαγών, της απώλειας λιπιδίων αλλά και λόγω ψυχολογικών παραγόντων.

Η ξηροδερμία στα μαλλιά μπορεί να παρουσιαστεί σε άντρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, από βρέφη μέχρι ηλικιωμένους. Οι απότομες καιρικές διακυμάνσεις, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία του χειμώνα έχουν ως αποτέλεσμα το σκάσιμο του δέρματος της κεφαλής που ακολουθείτε από φαγούρα και έντονο τσούξιμο. Επίσης, διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο άγχος, στρες και πίεση εντείνουν το πρόβλημα της ξηροδερμίας. Ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία στα μαλλιά είναι η χρήση των λάθος προϊόντων μαλλιών, όπως τα ακατάλληλα σαμπουάν.

Η ξηροδερμία στα μαλλιά μπορεί να αντιμετωπιστεί με εξειδικευμένα φαρμακευτικά σαμπουάν και λοσιόν ή και με τη βοήθεια ολοκληρωμένων σειρών προϊόντων κατά της ξηροδερμίας. Η αποφυγή του βαψίματος των μαλλιών αλλά και της χρήσης σεσουάρ βοηθάει, επίσης, στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας. Μια εναλλακτική λύση αντιμετώπισης της ξηροδερμίας στα μαλλιά είναι η χρήση αγνού λαδιού ελιάς στα αφυδατωμένα τμήματα της κεφαλής. Απλώστε αγνό λάδι ελιάς σε αυτά τα σημεία, χτενίστε κατά μήκος των μαλλιών και κοιμηθείτε. Το πρωί ξεβγάλτε με σαμπουάν και άφθονο νερό τα μαλλιά σας.

  • Πως_να_απαλλάξετε_τα_μαλλιά_σας_από_την_ξηροδερμία  (1)
  • Πως_να_απαλλάξετε_τα_μαλλιά_σας_από_την_ξηροδερμία  (2)
  • Πως_να_απαλλάξετε_τα_μαλλιά_σας_από_την_ξηροδερμία  (3)
  • Πως_να_απαλλάξετε_τα_μαλλιά_σας_από_την_ξηροδερμία  (4)
Share This